Klassisk tuna casserole: Prova Pretty Good Foods Merediths version!
Ris: Jag använder fullkornsris i casserolen så det inte blir för likt en vanlig pastagratäng men byt för all del ut riset mot pasta, vita bönor eller potatis. På bilden ovan använde jag skivad potatis som jag varvade med svampröran.
Svampgratäng med ris och gröna ärtor
Ingredienser 1 form:
- 5 dl kokt fullkornsris eller råris
- två nävar färsk svamp
- 4 dl frysta gröna ärtor
- 1 gul lök
- 3 dl matlagningsyogurt
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl riven ost typ gouda, emmenthaler, herrgård
- ca 5 dl cornflakes
- olivolja
- smör
- timjan
- salt, svartpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
- Skiva svampen och löken och fräs i olivolja och en klick smör. När svampen fått färg häller du i ärtor, skivad vitlök, timjan och hackad gräslök. Låt puttra ihop och häll över röran i en bunke. Blanda i yogurt samt riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Ta fram en ugnsform och häll i riset, sedan svampröran och så krossade cornflakes överst. Ringla över olivolja och sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills ytan är gyllene och frasig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar