
Genväg: Har du turen att bo i Malmö finns det himla bra färdiga dumplings med räkor, fläsk eller grönsaksfyllning på Kina Center Livs på Möllevångstorget. Kolla i frysen eller fråga i kassan! Du ångar dem sedan som vanligt eller lägger i soppan i 3 minuter så är de klara.
Brickor: Älskar ju brickor av olika slag. Denna är från Lagerhaus.
Får du ej nog av dumplingrecept: Klimp, gnocchi, kroppkakor
Dumplings och soppa
Ingredienser:
gräslöksdumplings
- ett paket degplattor
- fyllning: 2 knippen gräslök, 1 knippe glasnudlar, 1 vitlöksklyfta, ca 2 dl hackad grönkål, 1 ekologiskt ägg, 1 msk sesamolja
- god grönsaks- kyckling- eller köttbuljong
- asiatisk chilikrydda eller chiliflakes
- bonus: sockerärtor, fläsk, nudlar, ajitsuke tamago
- 1/2 dl kikkoman soyasås
- 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
- sesamfrön
- vanlig chiliolja eller om du inte hittar det kan du vispa ihop sriracha eller tabasco med rapsolja
- Krossa nudlarna grovt när de ligger i en påse så de blir mindre delar. Tillaga dem sen enligt instruktioner på förpackningen.
- Hacka gräslök, vitlök och grönkål. Fräs snabbt i 1 msk rapsolja + 1 msk sesamolja och rör ned ett knäckt ägg. Blanda tills ägget precis satt sig och dra av från plattan. Blanda ned glasnudlarna och smaka av blandningen med sesamolja.
- Lägg ut degplattorna och klicka ut ca 1 tsk fyllning i mitten, vik ihop dem som halvmånar och kläm ihop dem med fuktade fingrar. Lägg på en smördegspappersklädd bricka tills du gjort alla.
- Ångkoka dem i några minuter eller stek dem i väl upphettat rapsolja i en stekpanna tills de fått färg ca 1 minut - häll sedan i ca 1 dl vatten i stekpannan, dra ned värmen och sätt på ett lock. När vätskan är borta är dumplingen klar (därav namnet pot stickers).
- Frys in de du inte ska äta på direkten (när du ska äta frysta dumplings lägger du dem bara i ångkokaren (i ca 10 min) eller direkt i buljongsoppan (ca 2-3 minuter) så är de klara - sen kan du antingen äta dumplingsarna direkt ur soppan eller ta upp dem med hålslev och lägga dem på en tallrik vid sidan av).
- Blanda ingredienserna till dippsåsen och strössla över lite sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar