Vi hade halloweenfest i helgen och jag gjorde wontons, mini ramen burgers med marinerad tempeh, nudelsallad, sesambröd och dödskalledipp! Dippen är supergod men skallen så äcklig att man knappt ville äta det. Grejen är att man ska dra av dippen med hjälp av bröd, tortilla eller nachos. Då ser det ännu äckligare ut eftersom det ser ut som att huden smält av helt.
Dödskalledipp
Ingredienser:
- 1 plastdödskalle (denna köptes på Buttericks)
- 1 burk cream cheese
- 1 msk kikkoman soyasås
- 2 msk svarta sesamfrön
- ca 1 tsk srirachasås
- 1 dl rapsolja
- böngroddar
- 2 tsk sesamolja
- 2 syltlök till ögon
- Diska dödskallen.
- Blanda cream cheese med soyasås och sesamfrön i en skål.
- Vispa ihop sriracha med rapsolja så det blir en len chiliolja. Smaka av för önskad styrka.
- Blanda 1/2 dl chiliolja med cream cheesen så konsistensen blir lite lösare. Smaka av och justera eventuellt med mer soyasås.
- Blanda böngroddarna med sesamolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar