Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-30

Halloweendessert: Dödskalle med dipp!


Vi hade halloweenfest i helgen och jag gjorde wontons, mini ramen burgers med marinerad tempeh, nudelsallad, sesambröd och dödskalledipp! Dippen är supergod men skallen så äcklig att man knappt ville äta det. Grejen är att man ska dra av dippen med hjälp av bröd, tortilla eller nachos. Då ser det ännu äckligare ut eftersom det ser ut som att huden smält av helt.

Dödskalledipp
Ingredienser:
  • 1 plastdödskalle (denna köptes på Buttericks)
  • 1 burk cream cheese
  • 1 msk kikkoman soyasås
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • ca 1 tsk srirachasås
  • 1 dl rapsolja
  • böngroddar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 syltlök till ögon
GÖR SÅ HÄR:
  1. Diska dödskallen.
  2. Blanda cream cheese med soyasås och sesamfrön i en skål. 
  3. Vispa ihop sriracha med rapsolja så det blir en len chiliolja. Smaka av för önskad styrka. 
  4. Blanda 1/2 dl chiliolja med cream cheesen så konsistensen blir lite lösare. Smaka av och justera eventuellt med mer soyasås.
  5. Blanda böngroddarna med sesamolja.
Servering: Gegga in döskallen med cream cheesen. Sätt skallen på en tallrik med böngroddar runtomkring. Tryck in några böngroddar i cream cheesen så det ser ut som vita maskar som kryper ut. Ringla över chilioljan över skallen så det ser ut som blod. Tryck i syltlök i ögonhålorna. Servera med en skål med sesambröd, tortillas eller nachos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar