Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-09

Het nudelsallad
Sånt här är ju så gott så jag somnar av dopamin på direkten så håll tummarna att jag orkar skriva denna text. Nudelrätter, soppor och gratänger är några av mina standardrätter när jag är ensam hemma för de är goda, enkla och smakrika även på de skralaste av ingredienser OCH sköter sig själva i kastrullen eller ugnen. Perfekt med andra ord när man vill äta gott men inte kan stå i köket och övervaka som en annan hök/kock.

Spenat: Likt gröna ärtor så föredrar jag min bladspenat i fryst form. Kan verka suspekt men testa själv i detta recept så märker du skillnaden.

Chili: Jag försöker öka min chilitolerans eftersom chili är sjukt nyttigt och intressant ur så många kemiska aspekter så kör på med så mycket chili du pallar. Jag brukar skära chili rätt grovt för om man känner att man håller på att tappa känslan i munnen så kan man ju lätt identifiera och pilla bort resten av chilin.

Het nudelsallad
Ingredienser 2 portioner:
 • 2 paket glasnudlar
 • 1 paket fryst bladspenat 450 gram
 • ca 1 dl grovt hackad salami eller tärnad rökt tofu
 • 1 röd chili
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1/2 dl cashewnötter
 • 3 msk maggi sauce eller japansk soya
 • 2 msk rapsolja 
 • sesamfrön
 • asiatisk chilikrydda eller torkade chiliflingor
GÖR SÅ HÄR:
 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Ta fram en ugnsform och lägg i bladspenat, hackad chili, hackad vitlök, salami eller tofu samt grovt krossade cashewnötter. Ringla över soya och rapsolja. 
 3. Täck med folie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Ta av folien och sätt ugnen på övervärme sista 5-7 minutrarna så nötterna får lite färg.
 4. Tillaga nudlarna enligt instruktioner på förpackningen och blanda sen med spenatmixen.
Servering: Häll upp i djupa tallrikar och strö över sesamfrön och chilikrydda.

2 kommentarer:

 1. Tinas spenaten först? ÄLSKAR dina recept och din matlagningsstil btw. Smakkänsla i kubik!

  SvaraRadera
 2. Du behöver inte tina spenaten innan och TACK! <3

  SvaraRadera