Nej nu har jag verkligen inte tid att skriva så mycket här i början för det är dags för Walking Dead säsong 4 premiär så jag lämnar er till ert öde med nedanstående recept.
Sojabönor: Finns i frysdisken från märken som bla Findus och ICAs egna, men det går även bra med frysta bondbönor eller tärnad tofu.
Nudelsoppa med marinerat ägg, svamp, sojabönor & rättika
Ingredienser 2 portioner:
- en näve champinjoner
- en näve ostronskivling
- 1 knyte glasnudlar eller äggnudlar
- 3 dl sojabönor
- 1 marinerat ägg
- 1 grönsaksbuljongtärning eller kycklingbuljong
- 1 decimeter rättika
- kikkoman soyasås
- 1 msk råsocker
- 1 msk vitvinsvinäger
- ekbladssallat
- sesamolja
- rapsolja
- garnering: sesamfrön, chiliflakes
- Marinerat ägg: Koka upp saltat vatten. Lägg ned ägg och koka i 6 minuter. Ta upp och skölj i rinnande kallt vatten minst 16 minuter. Skala och lägg sen i en skål och häll över lika delar soyasås, sesamolja och rapsolja så det täcker.
- Koka upp buljongen i en mellanstor kastrull. Grovhacka svamp och häll i. Sjud på låg värme och tillsätt 1/2 dl soya, socker och vitvinsvinäger samt soyabönor.
- Skölj ekbladssallat. Blanda bladen i en bunke med 1 msk sesamolja + 1 msk sesamfrön så allt täcks. Ställ åt sidan.
- Skär rättikan som stickor.
- Tillsätt nudlarna i den varma buljongen med svamp. Sätt på lock och låt stå några minuter tills de är kokta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar