Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-17

Nudelsoppa med marinerat ägg, svamp & sojabönor


Nej nu har jag verkligen inte tid att skriva så mycket här i början för det är dags för Walking Dead säsong 4 premiär så jag lämnar er till ert öde med nedanstående recept.

Sojabönor: Finns i frysdisken från märken som bla Findus och ICAs egna, men det går även bra med frysta bondbönor eller tärnad tofu.

Nudelsoppa med marinerat ägg, svamp, sojabönor & rättika
Ingredienser 2 portioner:
  • en näve champinjoner
  • en näve ostronskivling
  • 1 knyte glasnudlar eller äggnudlar
  • 3 dl sojabönor 
  • 1 marinerat ägg
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller kycklingbuljong
  • 1 decimeter rättika
  • kikkoman soyasås
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ekbladssallat
  • sesamolja
  • rapsolja
  • garnering: sesamfrön, chiliflakes
GÖR SÅ HÄR:
  1. Marinerat ägg: Koka upp saltat vatten. Lägg ned ägg och koka i 6 minuter. Ta upp och skölj i rinnande kallt vatten minst 16 minuter. Skala och lägg sen i en skål och häll över lika delar soyasås, sesamolja och rapsolja så det täcker.
  2. Koka upp buljongen i en mellanstor kastrull. Grovhacka svamp och häll i. Sjud på låg värme och tillsätt 1/2 dl soya, socker och vitvinsvinäger samt soyabönor.
  3. Skölj ekbladssallat. Blanda bladen i en bunke med 1 msk sesamolja + 1 msk sesamfrön så allt täcks. Ställ åt sidan.
  4. Skär rättikan som stickor. 
  5. Tillsätt nudlarna i den varma buljongen med svamp. Sätt på lock och låt stå några minuter tills de är kokta.
Servering: Häll upp soppan i tallrikar (ta lite eller mycket av buljongen beroende på hur tjock/tunn du gillar din nudelsoppa), strö över chili och sesamfrön. Toppa med ekbladsallat, rättika och marinerat ägg. Servera med soya och chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar