Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-17

"Once you put it in your mouth it´s completely fine!"


Ett viktigt och relevant matprogram som handlar om insekter som människoföda finns nu att se på Play. Som bekant så härleder mycket av det man äter från sin barndom och kultur. Jag menar jag har ätit blodvåfflor och surströmming men tycker skåningarnas blodsoppa och jäsningar är udda fastän de i stort sett handlar om prick samma sak (se även praktexemplet kräftor och hummer som ju ses som totalt oätbart i många länder medans de för oss är delikatesser som vi glatt suger i oss både ägg och hjärna). Likadant när man lagar mat - jag har kokat levande humrar och skaldjur och skalat fortfarande varma kalvtungor och älgmular vilket jag hellre bytt ut mot att fritera syrsor eller stekt upp ett gäng kackerlackor. Säga vad man vill men oavsett vad man är van vid så är jag pepp på att se hur insekter-som-mat-kulturen utvecklas i framtiden. Och ni som känner mig vet att jag hatar spindlar men till och med jag blev sugen på att suga på en fågelspindels bak när de glatt beskrev det som att äta smörig gräddkräm - för att inte tala om insektsäggen som smakade pistagekräm! Mumsfilibabba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar