Parmesan: Välj en som inte är lagrad så länge så får du bättre smältegenskaper. Riven lagrad getost går också finfint om du är på det humöret.
Vegan: Polentapanerad stekt tofu samt persiljeolivolja är himla gott till.
Quinoasallad med avokado, tomat, aprikos & cashewnötter
Ingredienser 2 portioner:
- 4 dl qunioa
- 2 avokado
- 1 chili
- 2 vitlöksklyftor
- 3 tomater
- 2 aprikoser
- 1 dl cashewnötter eller valnötter
- 1 msk citronsaft
- 1 msk kikkoman soya
- 1 knippe färsk gräslök
- en bit parmesan
- salt, peppar
- yogurtröra: 2 dl grekisk yogurt, 1/2 tsk paprikapulver, 1/2 tsk spiskummin, 2 tsk torkad oregano, salt, peppar + smulad fetaost och/eller strimlad kyckling.
- Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den sen enligt instruktioner på förpackningen tillsammans med hackad chili, vitlök, salt, peppar, citronsaft och soya.
- Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de doftar gott och fått färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Skär tomat, aprikos och avokado i tärningar.
- Riv parmesan så du har 1 dl.
- Blanda ihop yogurtröran och smaka av med kryddorna.
- Mortla eller krossa grovt cashewnötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar