Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-30

Spenatsoppa med smulat tryffelägg


En soppa med jordiga smaker som muskot och tryffelsmakande ägg med lakritstonad anis och frisk sötma från äpplemust. It´s a must helt enkelt. Nämnde jag förresten att man blir stark som Popeye? Nä just det. Ät!

Spenatsoppa med smulat tryffelägg 
Ingredienser 2 portioner:
  • 1 påse bladspenat eller 1/3 stor påse
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 tsk mortlade anisfrön eller fänkålsfrön
  • en knivsudd muskotpulver
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl äpplemust eller äpplejuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • ca 1 tsk tryffelolja
  • rapsolja
  • salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka äggen så de är snudd på hårdkokta. Skala och smula ned i en skål. Droppa över tryffelolja efter smak och blanda. Plasta över och ställ i kylskåp.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och potatis. Lägg ned i en stor kastrull och fräs i rapsolja. Tillsätt spenat, anisfrön, muskotpulver, vitvinsvinäger, äpplemust och vatten så det täcker.
  3. Puttra under lock på svag värme i ca 20 minuter eller tills potatisen är genomkokt. 
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Är konsistensen för tjock häller du i lite mer vatten tills önskad konsistens.
Servering: Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med tryffelägget. Ät med surdegsbröd och massa smör! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar