En soppa med jordiga smaker som muskot och tryffelsmakande ägg med lakritstonad anis och frisk sötma från äpplemust. It´s a must helt enkelt. Nämnde jag förresten att man blir stark som Popeye? Nä just det. Ät!
Spenatsoppa med smulat tryffelägg
Ingredienser 2 portioner:
- 1 påse bladspenat eller 1/3 stor påse
- 2 potatisar
- 1 gul lök
- 2 tsk mortlade anisfrön eller fänkålsfrön
- en knivsudd muskotpulver
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1/2 dl äpplemust eller äpplejuice
- 2 vitlöksklyftor
- 2 ägg
- ca 1 tsk tryffelolja
- rapsolja
- salt, svartpeppar
- Koka äggen så de är snudd på hårdkokta. Skala och smula ned i en skål. Droppa över tryffelolja efter smak och blanda. Plasta över och ställ i kylskåp.
- Skala och hacka lök, vitlök och potatis. Lägg ned i en stor kastrull och fräs i rapsolja. Tillsätt spenat, anisfrön, muskotpulver, vitvinsvinäger, äpplemust och vatten så det täcker.
- Puttra under lock på svag värme i ca 20 minuter eller tills potatisen är genomkokt.
- Mixa soppan slät med stavmixer eller i blender. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Är konsistensen för tjock häller du i lite mer vatten tills önskad konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar