Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-22

Tagliatelle med bladspenat, svamp, valnötter, kokosgrädde och gräslök


Snabb vardagspasta som sambon åt upp i ett nafs, inte så mycket till recept egentligen utan mer som en pålitlig grundidé som funkar till det mesta. Äter du inte pasta kan du ha klibbris till eller helt enkelt äta den rakt upp och ner som en matig soppa som jag gjorde på bilden nedan.

Hetta: Vi använder sriracha som ketchup i detta hushåll för då kan man hålla basen mild och sen justera styrkan efter eget tycke. 

Vegan: Skippar du osten så har du en finfin veganpasta. Är det blandat veg/veganhushåll kan du istället ställa fram osten på middagsbordet så får man riva efter önskat ostbehov.

Tagliatelle med svamp, bladspenat, valnötter och kokosgrädde
Ingredienser 2 portioner: 
  • tagliatelle eller glutenfri pasta
  • 1/2 påse fryst bladspenat ca 250 gram
  • 2 nävar blandad svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl valnötter
  • 1 burk kokosmjölk (ej light)
  • ett knippe gräslök
  • 1 dl riven parmesan, pecorino eller grana padano (helst inte lagrad jättelänge för ju kortare lagring desto bättre smältegenskaper i detta fall)
  • timjan
  • fänkålsfrö
  • smör
  • rapsolja
  • salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram en ugnsform. Lägg i grovt hackad svamp, gräslök (spara 2 msk till garnering), bladspenat, skivad vitlök och hackade valnötter. Salta och peppra, ringla över rapsolja och häll över kokosgrädden.
  3. Sätt folie över och sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  4. Sätt på pastavattnet med 1 msk timjan, 1 msk smör, 1 msk fänkålsfrö och 1 msk salt. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
  5. När pastan är klar häller du av den i durkslag men sparar 1 dl av pastavattnet. Häll tillbaks pastan i kastrullen och blanda i spenatgratängen. Sätt tillbaks på plattan och häll i det sparade pastavattnet samt riven parmesan. Rör om tills allting blandats och tjocknat något ca 1 minut.
Servering: Häll upp i djupa tallrikar och mal över massa svartpeppar. Strö över lite gräslök och ät upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar