Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-13

Veckans fynd: Kryddhusets kryddor

Jag använder inte överdrivet mycket köpekryddblandningar förutom örtsalt, tandoorikrydda, chilis, currys och aromat (älskar aromat!), men efter att ha fyndat dessa kryddblandningar för 10 kr styck på ÖoB kanske jag får tänka om. Saltblandningen med alger funkar utmärkt som rub tillsammans med olivolja och orient couscouskryddan är god i grytor, kötträtter och till bönor och linser.

Andra kryddmixfavoriter är Marcus Samuelssons kryddor för Santa Maria:
Liquorice and Herbs
Mango Curry
Wasabi and Sesame
Natural Umami

Och så får man naturligtvis inte glömma ack så viktiga Baconsalt och Nacho cheesekryddan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar