Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-11-19

Glassmaskin! Frozen yogurt med hallon och blåbär


Jag älskar yogurt och yogurt älskar mig. Det är utan tvekan den mjölkprodukt som jag kan äta hur mycket som helst av utan besvär* och nu när jag har en glassmaskin har frusen yogurt blivit en stående favorit till kvällismellis. Och man behöver inte göra så mycket mer än att hälla i sin favorityogurt, kanske lite frysta bär eller frukt och hepp så är det klart. På bilden ovan hällde jag i hallonpanacottayogurt, honung, frusna hallon och blåbär och det blev gott. Såklart. Hur bra uppfinning är detta? Svar: Mycket. Speciellt för såna osofistikerade matsluskar som jag som hatar att göra dessert. Jag vet att råsaftcentrifugen blev årets julklapp (vem bestämmer sånt?), men jag röstar fan på glassmaskinen just för att den går att göra så mycket annat med än just glass och för att den ger oss savoury lovers en paus från dessertångesten.

* Förutom lagrad ost, men lagrad ost innehåller ej laktos pga en magisk nedbrytningsprocess under lagringen så heja detta alla laktoskänsliga.

2 kommentarer:

  1. Hej!! Var hittar man glutenfri pasta i malmö? Har letat utan framgång..

    SvaraRadera
  2. Hej Mathilde! Det finns i alla matbutiker vid hälsokosthyllan eller allergifria hyllan - fråga i din matbutik! På Willys och Hemköp finns även naturligt glutenfri majspasta av olika slag som är himla goda och prisvärda, kostar ca 15 kr påse. ICA har även ett eget glutenfritt sortiment så det finns mycket att välja bland oavsett vilken affär du väljer. Och på den asiatiska hyllan i matbutikerna hittar du även risnudlar och glasnudlar som är naturligt glutenfria och gjorda på rismjöl och bönmjöl. Lycka till!

    SvaraRadera