Majsbröd med jalapeno
Ingredienser 1 limpa:
- 5 ägg
- 2 dl riven cheddar
- 5 jalapenos
- 4 dl polenta majsgryn
- mjölk
- 2 småburkar majs
- 1 tsk paprikapulver
- olivolja
- havssalt, svartpeppar
- 1 sötpotatis
- 1 tsk lönnsirap eller ljussirap
- 1 avokado
- några skivor ekologisk bacon
- 1/3 paket fetaost
- 2 dl grekisk yogurt eller gräddfil
- 1 lime
- sriracha eller annan chilisås
- limpform, aluminiumfolie och plastfolie
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär jalapenosarna på längden och gröp ur fröna och de vita membranen (det är de som är starkast). Skiva.
- Knäck äggen i en skål och tillsätt jalapeno, cheddar, majs, salt, peppar, paprikapulver samt polenta. Häll på mjölk tills det liknar en tjock pannkakssmet som lätt grötig i konsistensen.
- Olja en limpform eller annan högkantad ungsform. Klä med två lager plastfolie och häll i majssmeten. Ställ formen i en annan större ugnsform och fyll den större formen med vatten till hälften (vattenbad heck yes!). Sätt aluminiumfolie över och skjutsa in i ugnen i 30 minuter.
- Skölj och skär sötpotatisen till strips. Blanda med olivolja, lite paprikapulver och salt så allt täcks. Bred ut i en ugnsform (eller på dubbelvikt aluminiumfolie) och ställ åt sidan.
- Blanda fetaost med grekisk yogurt och smaka av med salt och peppar.
- Blanda limesaft med några teskedar sriracha i en skål.
- När 30 minuter gått tar du av folielocket på majsbrödet och sätter in formen med sötpotatis. Låt stå ytterligare 15-20 minuter.
- Stek upp baconet till önskad krispighet och skiva avokadon. Ringla sirap över den varma sötpotatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar