
Tortelloni eller tortellini: Min favoriträtt när jag var liten var tortellini med gorgonzolasås och gröna ärtor. Så gott. Mamma fick laga den dygnet runt när hon inte gjorde blodpudding och fiskbullar som var två andra favoriter. Skillnaden mellan tortellini och tortelloni är bara storleken så vitt jag förstår - tortelloni är något större. Jag tänker Mini tortellini för att minnas.
Pestofritt: För de som likt mig inte gillar pesto rekommenderas istället att öka dosen avokado och tillsätta strimlad stekt bacon eller svamp.
Glutenfritt: Välj majspasta eller annan glutenfri dito.
Tortelloni med pesto, avokado och lime
Ingredienser 2 portioner:
- 1 paket färsk tortelloni fylld med spenat & ricotta (eller vanlig ostfyllning)
- 1 mogen avokado
- 1/2 lime
- 2-3 msk pesto
- olivolja
- till servering: parmesan, rostade pinjenötter
- Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
- Skär avokadon i grova bitar och lägg i en djup tallrik. Krama limesaft över och strö över lite havssalt.
- Häll ner den färdigkokta pastan i tallriken och blanda försiktigt allting med pesto.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar