Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-11-19

Färsk tortelloni med pesto, avokado och lime

För ett tag sen skrev min mentor Lisa Förare Winbladh i Sydsvenskan om en pastarätt som tagit Finland med storm och efter det har det blivit en av sambons favoritpastarätter. Denna slängde han ihop igår på en kvart så häng på för världens snabbaste pastarecept! Hittar du ingen tortelloni går det bra med färsk tortellini, pappardelle eller tagliatelle.

Tortelloni eller tortellini: Min favoriträtt när jag var liten var tortellini med gorgonzolasås och gröna ärtor. Så gott. Mamma fick laga den dygnet runt när hon inte gjorde blodpudding och fiskbullar som var två andra favoriter. Skillnaden mellan tortellini och tortelloni är bara storleken så vitt jag förstår - tortelloni är något större. Jag tänker Mini tortellini för att minnas.

Pestofritt: För de som likt mig inte gillar pesto rekommenderas istället att öka dosen avokado och tillsätta strimlad stekt bacon eller svamp. 

Glutenfritt: Välj majspasta eller annan glutenfri dito. 

Tortelloni med pesto, avokado och lime
Ingredienser 2 portioner:
  • 1 paket färsk tortelloni fylld med spenat & ricotta (eller vanlig ostfyllning)
  • 1 mogen avokado
  • 1/2 lime
  • 2-3 msk pesto
  • olivolja
  • till servering: parmesan, rostade pinjenötter
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Skär avokadon i grova bitar och lägg i en djup tallrik. Krama limesaft över och strö över lite havssalt.
  3. Häll ner den färdigkokta pastan i tallriken och blanda försiktigt allting med pesto. 
 Servering: Ringla över olivolja och ät med färskriven parmesan och pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar