Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-11-13

Röding från Jämtland

Jag är avundsjuk på min norrländska släkting Mats som fiskade upp de här fina rödingarna i Renån till middag! Själv får en specialbeställa i butik eller drömma sig bort. Och när vi var där i somras kom en av Mommas grannar förbi med två stora nyfiskade öringar som också är förtjusande goda (jag trodde det var röding för jag har himla svårt att skilja laxfiskarna åt, jag tänker att öring i själva verket är en mindre färgrik röding typ en tuff ungdom eller independent hona men detta förvirrade drag att tolka fiskar likt fåglar efter deras ton på skruden blir bara fel). Momma tillagade den hela öringen i ugn med citron, smör, grädde, salt och vitpeppar. Till detta serverades kokt mandelpotatis från gården och tunnbröd. Så fantastiskt gott, snudd på olagligt gott. Det är fasligt synd att det inte går att ta sig mellan Skåne och Jämtland på ett smidigare sätt så man kan åka dit oftare, men jag ska fan inte klaga för snart börjar direktflyg Malmö-Östersund, så då ska jag ta med mig min skåning så vi får åka lite skoter och pimpla fisk.
Ps. Fotot är snott av Mats (hjärtana har jag lagt till).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar