Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-11-02

Rostade jalapenopoppers med rökt ost


Kom hem med en påse finfina jalapenos och bestämde mig för att göra jalepeno poppers. Dock ej friterade utan rostade i ugnen. Tillbehören blev en god ananassalsa från Barbacoa, vitt ris smaksatt med spiskummin, samt en enkel sallad på svarta bönor, limejuice, avokado och färsk koriander. Jag tog en genväg med den rökta smaken genom att tillsätta rökt paprikapulver till smeten men om du råkar ha en bit rökt ost liggandes hemma så använd gärna den. 

Jalapenos: Har du tokproblem att hitta jalapenos kan du använda avlång spetspaprika istället, men tillsätt då chili i fyllningen eftersom spetspaprikan är mildare och sötare.

Rostade jalapenopoppers
Ingredienser 20 stycken som räcker till två hungriga eller fyra om ni har mycket tillbehör:
  • 20 stycken jalapenos
  • 2/3 paket cream cheese
  • 2 dl riven ost
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovt smulade crunchy ostbågar
  • rökt paprikapulver eller några droppar liquid smoke + vanligt paprikapulver eller rökt salt + vanligt paprikapulver
  • nymald svartpeppar
  • 2 msk polenta (kan ersättas med panko)
  • dessutom: tandpetare, bakplåtspapper
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Häll ut jalapenosarna på en bricka, skär ett långt snitt på längden och ett kort snitt nära toppen så det bildar ett T. Skrapa ut kärnorna med en liten sked. Upprepa med samtliga. Skölj dem sedan och förbered fyllningen.
  3. Blanda cream cheese, vitlök, ost och smulade ostbågar i en skål. Smaka av med rökt paprika, svartpeppar och eventuellt en nypa salt.
  4. Fyll varje jalapeno med fyllning (använd en tesked)
  5. Fäst en tandpetare genom varje jalapeno så de håller formen bättre och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över polenta och kör in i ugnen i 15 minuter. När tiden gått sätter du ugnen på grill eller S och låter gå ytterligare 3-5 minuter tills ytan fått bra med färg.
Servering: Servera med valfria tillbehör som nachos, bönsallad, ris, guacamole, majskolvar och salsa. Blir det ostfyllning över är den himla god på macka, till mac n´cheese eller i en broccoligratäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar