Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-11-15

Sojaglass med aroniabär, banan, lime & honung


Jag fick en skitfin glassmaskin av Boyfriend med stort B och vad passade väl bättre än att inviga den idag när jag mått kymigt och bara kunnat tänka mig att äta glass till middag. Det är inget recept i sig, jag blandade bara ihop sojamjölk med frusna aroniabär, flytande honung, lite limesaft och banan i en bunke. Sen pureade jag allt med stavmixer så det blev som en smoothie, smakade av med lite mer honung och lime, och till sist hällde jag bara ner smoothieblandningen i glassmaskinen och lät den gå tills det fryst till glass. Hur enkelt som helst, alltså skriver jag inga enheter här utan tipsar bara om att det går hur bra som helst att göra glass på sojamjölk och frukt i din vanliga glassmaskin. Och har du inga aroniabär i sikte går det såklart hur bra som helst med björnbär eller blåbär. Nästa gång ska jag göra frusen yogurt med passionsfrukt, rom och ananas och en salt sojaglass med rosmarin. Yum.

Vegan som inte idkar honung eller pollenallergiker: Om du inte äter honung kan du använda dadelsirap eller vanligt råsocker eller strösocker, annars rekommenderar jag akaciahonung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar