Vegetariskt: Välj strimlad shiitakesvamp och grönsaksbuljong istället för kyckling.
Thai kycklingsoppa med ingefära, morot, kokosgrädde
Ingredienser 4-5 portioner:
- 3 kycklinglår av majskyckling eller ekologisk kyckling
- 2 morötter
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 burk kokosmjölk
- 1 burk kokosgrädde (kan uteslutas)
- 1 msk kycklingfond
- 3 kycklingbuljongtärningar
- 2 liter vatten
- 2 tsk currypasta
- 1 citrongräs
- 1-2 chili
- en bit ingefära ca 4x4 cm
- 1 lime
- ett knippe färsk koriander
- ca 1 msk fisksås
- risnudlar
- rapsolja
- Skiva lök, chili, ingefära och morot. Krossa vitlök och citrongräs. Fräs allt tillsammans med currypasta på medelhög värme i rapsolja i en stor kastrull.
- Ta av skinnet från kycklingen och lägg i. Tillsätt kokosmjölk, kokosgrädde, vatten, fond och buljongtärningar. Låt puttra under lock ca 30 minuter.
- Skumma soppan om det behövs och ta upp kycklinglåren med hålslev. Dra av köttet från benen med hjälp av två gafflar. Lägg köttet åt sidan. Ta upp citrongräset och kasta.
- Tillaga risnudlarna enligt instruktioner på förpackningen.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med limesaft, fisksås och eventuellt mer chili. Tillsätt koriander och mixa snabbt igen (tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare soppa).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar