Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-12-06

Rostad pumpa med brända russin, fetaost och apelsinkokta svarta bönor

Brända russin säger du, jojomän säger jag. Rostar man dem i ugnen sväller de upp till små nötliknande ting som smakar sött knäckigt. Gott till syrlig ost som feta, eller till fläsk och vilt istället för äpple. Återigen: Jojomän!

Pumpa, brända russin, fetaost och apelsinkokta svarta bönor
Ingredienser 2 portioner:
 • 1/2 butternutpumpa
 • 1/2 paket fetaost
 • 2 burkar svarta bönor ca 6 dl
 • 1 apelsin
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl gröna eller gula russin
 • 1 knippe färsk persilja
 • en liten nypa kardemumma
 • en liten nypa kanel
 • olivolja
 • salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
 1. Sätt ugnen på 250 grader.
 2. Skala och tärna pumpan. Lägg bitarna i en stor ugnsform och strö över kardemumma, kanel, salt och nymalen svartpeppar. Blanda. Tillsätt russin och ringla över olivolja. Kör in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pumpan är mjuk.
 3. Sätt en kastrull på medelhög värme. Häll i bönorna och 2 msk olivolja samt saften av 1 apelsin. Låt puttra under omrörning tills merparten av vätskan försvunnit. Blanda ned hackad persilja och smaka av med salt.
 4. När pumpan strax är klar smular du över fetaosten och sätter in i ugnen 5 min under övervärme eller grill.
 5. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna tills de fått lite färg och doftar nötigt.
Servering: Blanda allt och servera i djupa skålar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar