Ägg: Jag använde enbart äggulor pga att allt skulle få plats i avokadosarna. Men hittar du enorma avokadosorter så prova för all del att få plats med ett helt ägg!
Ägg grillat i avokado
Ingredienser 2 portioner:
- 2 avokado
- 4 ekologiska ägg
- 1/2 lime
- 2 msk riven ost
- 2 msk hackad purjolök
- 1 dl majonnäs
- 1 msk hackad koriander (kan ersättas mot enbart persilja)
- 1 msk persilja
- tabasco
- brödskivor av valfri sort
- havssalt, nymald svartpeppar
- fler tillbehör: tomater, romansallat, kokt majskolv, bacon
- Sätt ugnen på 225 grader grill eller övervärme S.
- Skölj och finhacka purjo. Riv ost. Blanda majonnäs med finhackad koriander och persilja och smaka av med nymald svartpeppar.
- Dela avokadon i två delar. Ta bort kärnan. Kläm över limejuice.
- Separera äggulan från äggvitan (du behöver inte vara så noga att all vitan försvinner, det handlar mest om att det ska få plats) och häll ned i avokadons håla. Upprepa med samtliga avokados. Lägg dem på folieklätt ugnsgaller och sätt försiktigt in i mitten av ugnen i ca 7 minuter eller tills äggen stelnat och fått lite färg.
- Rosta bröden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar