Broccoligratäng: Äter du däremot varken pasta eller bröd blir det minst lika gott att fylla gratängen med broccoli.
Evil Twin Brewing: God öl gjord av Mikkellermannens bror. Slumpödet gjorde så att vi drack denna samtidigt som Taxi Driver gick på tv. Åh slumpödet du är bäst!
Dubbelgratäng med brie och ärtor
Ingredienser 1 ugnsform ca 4 portioner:
- formpasta som fusilli, tortiglioni eller radiatori (ej färskpasta)
- ca 1 liter valfri mjölk
- 2 dl gröna ärtor
- en bit brieost
- en liten bit gorgonzola eller 1/2 kvibille ädelost
- en bit gruyére eller grevéost
- 1 msk balsamicovinäger
- 1 msk färsk timjan (kan uteslutas)
- 2 skivor dagsgammalt lantbröd
- salt, svartpeppar
- du behöver även: aluminiumfolie
- tillbehör: grönsallat
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll pasta i en ugnsform så en tredjedel av formen täcks av ett lager pasta. Salta och peppra.
- Tillsätt gröna ärtor och smulad ädelost. Ringla över balsamicovinäger. Täck med skivad brieost, strö över timjan och lägg två skivor lantbröd på toppen. Häll över mjölk så det täcker allting (allteftersom pastan kokar upp blandas alla smaker i formen så du behöver inte blanda så noga).
- Sätt folie över och kör in i nedre delen av ugnen i 45 minuter eller tills pastan är genomkokt. Ta av folien sista 10 minutrarna eller tills den brödiga ytan fått fin gyllene färg.
- Riv över lite gruyére eller grevéost när du tagit formen ur ugnen och låt smälta innan du serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar