
Vegetariskt: Marinera och tillaga halloumi på samma sätt som hummern. Blir supergott.
Grillad hummer med chili, vitlök och lime
Ingredienser 2 portioner:
- 1 hummer
- 1 lime
- 2 röda chili
- 5 vitlöksklyftor
- 2 dl rapsolja
- flingsalt
- koriandermajo: 2 dl majo, 1 knippe färsk koriander, 1 msk hackad gräslök, salt
- nudelsallad: 2 paket risnudlar, 1 galliamelon eller honungsmelon, 1 fast avokado, 1/2 dl rom, 1/2 lime, nymald svartpeppar, salt
Kvällen innan: Skiva chili och lime. Skala och krossa vitlök. Lägg ned allt tillsammans med hummern i en plastpåse (kolla så det ej är hål innan). Häll på rapsolja och förslut påsen noga. Snurra runt påsen försiktigt så allt blandas. Lägg i en skål eller på en tallrik (ifall påsen skulle läcka) och marinera i kyl över natten. Klart.
- Sätt ugnen på 200 grader grill eller övervärme.
- Dela melonen på hälften och ta bort kärnorna. Skär eller gröp ur den med en sked till mindre bitar. Tärna avokadon och blanda med melonen i en skål.
- Koka risnudlarna enligt instruktioner på förpackningen och låt rinna av. Blanda med melonen och avokadon.
- Hetta upp rom och limejuice i en kastrull tills det bubblar. Häll över nudelsalladen. Krydda med nymald svartpeppar och en nypa salt.
- Blanda majonäsen med finhackad koriander, gräslök. Smaka av med salt.
- Ta ut hummern ur påsen och häll över marinaden i en ugnsfast form. Dela hummern på hälften genom att lägga den på skärbrädan med stjärten platt. Sätt en kniv mellan ögonen på den och skär ned till stjärten. Lägg hummern i den ugnsfasta formen och grilla i ugnen i 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar