Recept: Pocherat ägg med krämig spenat, svamp och parmesan
Du behöver:
- superfärska ägg (annars funkar det inte)
- vatten
- en kastrull
- 1 msk ättika
- hålslev
- en stor sked
- en skål med kallt vatten
- Kläck äggen i koppar (det är lättare att kläcka i koppar än direkt i vattnet ifall man råkar ha sönder en äggula).
- Värm upp vatten och ättika i en mellanstor kastrull. När vattnet precis börjar rysa eller krusa sig på ytan drar du ned värmen ett snäpp och kan börja pochera. Vattnet ska alltså ej börja bubbla utan vara precis snäppet under. Snurra runt vattnet i kastrullen med en sked så det bildas en virvel, pluppa försiktigt ned ett ägg i mitten och sätt klockan på 4 minuter (virveln hjälper äggvitan att centrera sig kring gulan).
- Ta upp ägget försiktigt med en hålslev.
- Lägg ned i en skål med kallt vatten (så kokningen avbryts). Fortsätt med samtliga ägg. (på denna bild syns två normalgamla ägg där gulan sticker ut samt ett färskt ägg där äggvitan kramar om äggulan helt)
Klart!
Bra och enkel guide. Ska lätt försöka göra detta.
SvaraRadera