Vegetariskt: Byt ut fläsk och musslor mot bladspenat eller strimlad grönkål.
Glutenfritt: Använd glutenfri pasta eller pasta gjord på majs eller ris. Finns på allergifria avdelning, fråga i din matbutik.
Spagetti med curry, musslor, svamp och kokos
Ingredienser 2 portioner:
- spagetti eller tagliatelle
- 250 gram blåmusslor (ca två nävar, finns frysta i frysdisken eller färska i delikatessdisken i din matbutik)
- 1 dl grovt hackat sidfläsk (kan uteslutas)
- en rejäl näve små champinjoner
- 2 decimeter purjo
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk kokosmjölk
- 1 msk currypulver
- 1 msk citronjuice
- färsk persilja
- salt, nymalen svartpeppar
- olivolja
- Häll upp vatten och salt i en stor kastrull till pastan.
- Skälj och skiva purjon grovt. Krossa och skiva vitlök. Skrubba rent svampen om de är smutsiga, och dela dem i hälften. Skär sidfläsket grovt.
- Fräs svamp, sidläsk och purjo i en kastrull med olivolja tills purjon blivit mjuk och glansig. Rör ned curry och salta och peppra. Häll i kokosmjölk och citronjuice och puttra under lock i 10 minuter - under tiden häller du pastan i kokvattnet så blir allt klart samtidigt.
- Tillsätt musslor till kastrullen med kokosmjölk och puttra vidare tills musslorna öppnat sig.
- Häll ned den kokta avrunna pastan i kastrullen med musslor och rör om försiktigt så allt blandas. Tillsätt bladpersilja och smaka av med salt och peppar. Ta av från plattan och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar