Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-03-30

Halloumisallad med spenat, quinoa, citron, avokado, trädgårdstomat och picklad lök

Håhå jaja, jag har inte skrivit recept på år och dar pga datorn har legat i ide under soffan med en existentiell kris som kom sig av att jag gav alldeles för mycket uppmärksamhet åt IRL. Ska aldrig göra om detta.


Vegan: Byt halloumin mot marinerade sojabitar, tempeh eller tofu.

Halloumisallad med spenat, quinoa, citron, avokado, trädgårdstomat och picklad lök
Ingredienser 2 portioner:
  • 1 paket halloumi
  • 1 avokado
  • ca 3 dl quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning/fond
  • 2 vitlöksklyftor
  • en näve färsk spenat
  • två nävar blandade trädgårdstomater
  • 1/2 citron
  • 1 tsk dadelsirap eller flytande honung
  • pickles som rödlök, feferoni, cocktailkapris, kronärtskockor eller kalamataoliver
  • olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • tillbehör: eventuellt kokt färskpotatis, krutonger eller surdegsbröd med smör
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skär halloumin i fyra tunna skivor på bredden. Lägg i en skål och snabbmarinera i citronsaft, 1 msk olivolja och dadelsirap (är sirapen för fast, smält snabbt i mikron). Mal över lite svartpeppar och blanda.
  2. Koka upp grönsaksbuljong med tunnt skivad vitlök och tillaga quinoan enligt instruktioner på förpackningen. Låt svalna och smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj spenaten och tomaterna. Dela tomaterna i två delar. Gröp ur och hacka avokadon grovt.
  4. Stek halloumin på medeltemperatur i en stekpanna tills bägge sidor är gyllene.
Servering: Blanda allting i en stor skål, strö över flingsalt och ät som det är med pickles och eventuellt kokt färskpotatis och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar