Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-03-04

Holy CRAP! Sjukt het chilisås från SkåneAsmundtorps Trädgård utanför Landskrona säljer tomat- och chiliplantor samt gör goda chilisåser med rejält bett och god smak. Testa att gnida in en hel kyckling med en skvätt Mango habanerosås, flytande honung och havssalt och sedan köra in den i ugnen eller grilla på indirekt värme under lock. Apple jalapenosåsen är suverän blandad med turkisk yogurt, vitlök och rivet äpple som sås till riven gris smörgås (aka pulled pork sandwich) eller helstekt fläskkarré. Resultat = kan knappt bärga mig inför sommarhalvårets BBQmiddagar.

Chilisåserna hittar du bland annat på deras hemsida samt på Green Matmarknad i Malmö och Ica på Emporia.

2 kommentarer:

  1. Har precis flyttat ner till Malmö och upptäck både Green och Emporia. Älskar mat Malmö och upptäcker nya butiker och restauranger hela tiden. Har en lång lista på ställen jag måste besöka. Tack för heta tips, ska definitivt inhandlas =)

    SvaraRadera