Det blev lite punksnaps också inför midsommar. Eller snaps och snaps, vad jag har förstått efter mitt noga besök på Spritmuseum i Stockholm så blir det en snaps när man tillför sockerlag. Dessa är osockrade, alltså är det kryddat brännvin (om jag nu förstått det rätt) och jag drog ner det jag hade hemma. Detta med dryck är inte riktigt mitt gebit. Jag älskar att laga mat med öl, juice och saft men tex vin är för mig helt svårt att få till vilket jag kan tycka är himla konstigt iom att jag har ett bra luktsinne med tillhörande doftbibliotek i minnet, samt hyfsat smaksinne men varje gång jag ska lukta på vin så bara öhhhh detluktarvin?? Så dumt men whatever. Här kommer tre brännvin jag gjorde och OBS nu har de inte ens dragit i en vecka så jag har inte smakat av dem ordentligt så ni får skälla på mig om de smakar bananas men tja, då vet vi det och så kan man använda det till något annat i matlagningen i såna fall. Kom ihåg att skölja allt noga och tvätta eller koka flaskorna/burkarna innan användning.
Vodka: En normalstor flaska vodka räckte till dessa tre flaskor.
Pepparrot: Elin Unnes aka The Secret Gardener bjöd på finfin odlingsbrännvin på Smaka på Stockholm för nån vecka sen. Hon hade bara blandat ned skalad pepparrot och honung i vodka och låtit det dra. Så himla gott!
Brännvin med tomat, svartpeppar och basilika
- Stoppa ner tomat, hel svartpeppar och färsk basilika i en ren flaska eller burk. Häll på vodka. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Sila. Drick.
- Stoppa ned limeblad, sichuanpeppar och apelsinskal (ej det vita) i en ren flaska eller burk. Häll på vodka. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Sila. Drick.
- Stoppa ned rosblad och citronskal (ej det vita) i en ren flaska eller burk. Häll på vodka. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Sila. Drick.
Gah, den med sichuan!? #yum!
SvaraRaderaÄLSKAR BRÄNNVIN <3
SvaraRadera