Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2016-06-21

Midsommar och andra sommarfestrecept!


Det är dags för midsommar igen, denna högtid jag vanligtvis inte gillar eftersom 1. Alla ska vara på landet 2. Alla blir skitfulla och börjar bråka och eftersom alla är på landet sitter man i skiten och kan inte åka hem. 3. Dessutom regnar det ju alltid vilket som bekant suger när man är på landet. 4. Jag hatar kokt potatis 5. Jag hatar snaps. 6. Jag är ett introvert as. 
MEN detta år har vi odlat egen potatis på balkongen, sått gräslök, picklat rädisor, lagt in sill, kryddat brännvin, köpt regnställ, zoloft och SPF50 så nu kan jag inte bitcha över något längre. 

Sommarrecept:
Trädgård i kruka, eller rädisor med örtig olivkräm
Rostad kronärtskocka med öligt avokadosmör
Drunk chicken eller Beer can chicken 
Potatissallad med grillad halloumi, druvor och basilika 
Patatas bravas med fetaost och tomat 
Sparris x3 med jordärtskocka, kräm, krisp och bacon 
Asiatisk sill + vegansill
Svenssons pulled pork
Svenssons vegan pulled pork   
Potatissallad med zucchini, mynta, fetaost
Pulled chicken med mangosalsa
Rädissallad med blast, quinoa och miso
Potatissallad med äpple, majo och fänkål
Panzanella - toscansk sallad med bröd, tomat, vitlök
Hemslagen majonnäs i 3 enkla steg 
Grillad vitkål med gorgonzola och svartpeppar

1 kommentar:

  1. We should definitely use the fresh vegetables in cooking the various dishes. This gives them a special piquancy and naturalness.

    SvaraRadera