Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-06-15

Raw food taco med cashewkräm rullat i savoykålsblad


Denna goda taco/grönsaksrulle gjorde karln till kvällsmat efter jag jobbat långt kockpass, men grejen är att han hade sett receptet i en kokbok på bokhandeln men minns ej vilken bok det var. Alltså är det inte ett Svenssonrecept och jag kommer direkt skriva vem upphovs(s-)makaren är så fort jag vet det - hojta alltså gärna till om du känner igen receptet! Hittelön: Den här tacoGIFen.

Raw Food Taco
Ingredienser 2 portioner:
 • 2 majskolvar
 • 2 dl svarta bönor
 • 1 mango
 • 1 jalapeno eller grön chili
 • en nypa anchochilipulver
 • 1 kruka koriander
 • 2 vårlök
 • 2 avokado
 • 2 dl cashewnötter
 • 2 lime
 • ärtskott 
 • några savoykålsblad
 • havssalt eller flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
 1. Blötlägg cashewnötterna i vatten i 1 timme. Häll av vattnet och mixa med stavmixer så det blir en slät kräm. Blir det för tjockt så tillsätt bara lite vatten tills önskad konsistens.
 2. Skär av majskornen från majskolvarna. Hacka chili och vårlök, tärna mango och avokado. Blanda i en skål tillsammans med koriander och ärtskott och kläm över limesaft. Smaka av med salt och anchochili.
 3. Skär ut savoykålsblad och skölj noga.
Servering: Rulla ihop allt i savoykålsblad och toppa med cashewkräm. Picklad chili och rödlök är gott till.

2 kommentarer:

 1. Hur blir det med råa svarta bönor? Inte lite väl hårt? ☺

  SvaraRadera