Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-10-13

En resumé över sommaren och lite till

Men lägg ägg vad jag inte har skrivit på länge. Jag har bland annat hunnit med en himla massa semestrande uppe hos mamma på landet utanför Stockholm samt skogshäng hos Momma i Jämtländska skogen. Allt var bra förutom den ilskna kletiga värmen i sommar som ju inte riktigt är min grej, men det vägdes upp av massa grillande, goda vänners sällskap, badande i sjöar och tjockpannkakor med svampstuvning. Jag hann även med att jobba på Lyran och att sluta jobba där eftersom jag ju inte var tillräckligt krogerfaren för en sådan tjänst egentligen (jag skulle bli upplärd men det var så fasligt mycket gäster så det hanns förståeligt inte riktigt med), så det började några hotshotkockar istället. Men äh så kan det gå, man kan ju inte börja lira med Bobby Orr på direkten tänker jag, så jag har gjort catering till lite kulturevents och ska ha en matsida i City vilket jag är helt sjukt stoked över. Jag ska ju även flytta över bloggen till Allt om Mats hemsida vilket också är extremt hygge (men lite meckigt så jag måste bara få tummen ur häcken). Recept är ju kanske det roligaste jag vet att göra (förutom att äta korv och kolla på skräckfilm), så jag ska se till att göra det mer i framtiden. 
Men nog babbel, här kommer en liten rafflande matresumé tagen från mitt instagram instagram.com/thereserulesok

Jag har fått massa odlat, här är djungelgurka, musselsquash och en blodamaranth som ser ut som en fraggel.

Har ätit landets godaste falafel på Falafel Baghdad Cafe vid Norra Grängesbergsgatan. Här visar Bella hur gott det är.

Dragit upp massa rödbetor hos mamma på landet.


Varit Björn i ABBA. Alla vet att Björn var ballast i ABBA.


Handlat viktiga böcker från Natur & Kultur på Taste of Stockholm matfestivalen. Eller det kanske hette något annat, minns ej, men bra var det! Åt bland annat ostron, musslor, korv och brännvin.


Åt och drack med det här geniet - Elin Unnes! Sjukt skön gammal Darlingkollega tillika gammalmodern odlingsikon. Tips: KÖP DENNA.


Vi gjorde flädervin. Blev helt ok fast rätt äckligt med för mycket bottensats.


Åt korv med märg och ost på Frantzéns Flying Elk för jag älskar pub grub bortom all besinning. Den var gooood. Saknade dock pickles pga fettöverdos.


Åt också även mamma Svenssons goda kräftor med lime, chili och vitlök. Fy in i bängen vad goda de är.

Med magen full av kräftor och öl badade vi sen här i sjön utanför mammas hus. Det luktade äckligt för sjön var säkert full med lik men det gjorde inget för det var magiskt fint och störigt varmt.


Hos mamma finns det även Highland Cattle som tillhör bonden. En gång åt vi upp en fast den var seg.

Jag fick även en uppblåsbar Miley Cyrus banan.


Och såg henne flyga iväg på en uppblåsbar korv på konserten i Globen. Tessan + Miley = Hädanefter Forever.


Tog med pappa till Oaxen Slip och åt röding, confiterade tomater, friterat fläsk med koriander och sparris med västerbottenost. Pappa svimmade lite av det friterade fläskets godhet. 


Jag gjorde en väkommen-hem-skylt som bonus när pappa kom hem från Usa.


En annan lyckosam dag åt jag lunch på Råkultur med friterad krabba och massa annat himmelskt gojs. 
Sen har jag bakat bröd med bla öl, smör och lingon i. Dock ej samtidigt.

Hittat min gamla träslev som jag gjorde i slöjden i sjuan.

Gjort catering till Space Lady på Skånes Konstförening. Det blev bland annat pumpapasta, svampstuvning, rädissallad, torkade äpplen, rostade brysselkål och färskost med dill. De blev stoked.

Hållt på med olika sylter och glazer - här en med körsbär, coca-cola och kanel.

Gjort massa kryddiga buljonger när jag varit förkyld.

Öppnat en kokosnöt som hunnit härskna. Kuk.

Tittat på viktig film  - Clueless, James Bond, Star Trek och Moon.

Bakat fröknäcke med rostade alger och nigellafrön som vi hade på Lyran.

Varit i Jämtland och ätit getmese.

Hittat den här gamla grungebilden på alla oss barnbarn till Momma. Jag är såklart den äldsta med dreads pga YOLO.

Har såklart även gjort massa dim sum och mantaoburgare till kära grannarna Lollo och Stoffe (obs ej pundare). 

Blivit liknad vid George Costanza fast gullig.

Gjort en himla massa versioner på korvbrörolls pga lat sommar, här en med blomkålskräm, grillad halloumi och sallad. Bara att vira in i folie och ta med till skogs. Eller vart man nu än föredrar att hänga.

Här är min grilled cheese vegan löbster roll som jag gjorde till Astrid & Apornas veganska street food restaurang i Köpenhamn. Så himla himla god blev den. Ska lägga ut receptet snart!


Och så pink wiener rolls på 4th of July! Korv med äggdijonkräm, majo, picklad rödlök och persilja. 

Jag har även varit på mikroölfestivalen Hoppapalooza där man fick dricka en himla massa goda lokala ölar. Karln visar blue steel min.

Skaffat Iris Apfel glasögon. Fast nu vet jag inte vars de är.

Tittat på den här utsikten i Jämtland.

Fått kultmatboken "Kom in på en öl och en smörgås".

Stoppat korv. (JAG VAR SKITDUKTIG)

Gjort ett försök att röja upp i kryddhyllan. Det gick sådär.

Haft safarihäng under tält hos mamma under löjlig mygginvasion.

Handlat viktig mat.

Hängt med de här sköna; Moa, Erik och babyG, här framför deras lilla sommarhus.

Ätit glass med Tiki-Momma i Strömsund.

Plockat musslor och sen fått ångest och släppt ut dem igen.

Gräddat planetära pannkakor på Lyran.

Varit dekadent med Pappa (observera benet i bakgrunden).

Fått användning för all odlad grön- och svartkål i bland annat dessa veganska pizzabullar med olivolja, havssalt och solrosfrön till en catering för Sveriges bästa filmare Henrik Möller.

Köpt en pizzahatt från Lazy Oaf.

Och framförallt: BAKAT PIZZA JAG ÄLSKAR PIZZA ÅHHHH. <3

Fyndat viktigt back-to-school-kit på TGR.

Hjälpt till att inreda Lyran Matbar. Här köpte jag de superfina kaffekopparna till höger med måsar på. På Myrorna Möllan.

Haft FÖRTJUSNING UTAN GRÄNS över detta recept.

Beundrat rosenbönan. Åhhhh du är så GULLI rosenbönan kom till mig.

Långbakat rotselleri med vispat smör, vallmo och krasse. Bonnelyx.

Lärt mig hur man kopplar av i skuggan av Santo och Ciao-Ciao.

Ätit på mina favoritrestaurang Spritmuseum i Stockholm. Herreminje vilken lycka.

Ätit himla mycket sushi med pappa. Här på Hai i Malmö.

Babblat på om mat i Sydsvenskan.

Upptäckt Lunds Saluhall och blev stoked, jag vet tusen år försent men palla åka till Lund?

Blivit ännu mer kär i SMÖR. Här i form av Tolånga sålt på Möllans Ost. Åh smör. Åh Möllans Ost. Du är min själsfrände.

Och så har de här grymma människorna som jag känt sen DarlingSpraytiden varit på finbesök till Malmö, nu i form av en hel FAMILJ! Heja Tommie, Maina och Vargen.

Jag har även torkat en jävla massa svamp som blev himla lite svamp när väl all vätska drogs ur.

Köpt en torskkudde.

Nailat min bästa vegburgare! Recept kommer snart. Ursäkta suddig bild, jag skakade av frosseri.

Blivit kär i yemenite basilika. Skitfina blommor, skitgod i munnen och doftar gudomligt.

Blivit besatt av zatarkrydda (rostade sesamfrön + torkad oregano + salt + sumak) som jag använt med olivolja på cirka allt.

 
Och så har jag druckit en himla massa goda ölar av bland andra Brekeriet, Dugges, MAD, Omnipollo, Cantillon och St Eriks. Full ölreport kommer över min favoritsort Sour Ale som tack och lov börjat dyka upp efter en massiv humledominerande våg.

Okej det var allt för nu, ses på bloggen dorken!

1 kommentar: