- Ta en kokosnöt. Spika en skruvmejsel eller dylikt i ögat på den (dvs ett av dess tre mörka ringar).
- Häll ut kokosvattnet. Japp detta är kokosvattnet Paulun och company säljer för 5000 kr per gram.
- Lägg kokosnöten i en rejäl plastpåse. Knyt igen.
- Gå ut i tex trapphuset där det är hårt golv och sula påsen i marken tills kokosnöten spricker.
- Knyt upp påsen och pilla bort det bruna. Kvar är det vita kokosköttet. Grattis! Gott som det är eller skivat och rostat i ugn.
Om mig

- Therese Svensson
- Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-10-20
Hur man öppnar en kokosnöt a la Svensson
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar