Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-10-20

Hur man öppnar en kokosnöt a la Svensson

  1. Ta en kokosnöt. Spika en skruvmejsel eller dylikt i ögat på den (dvs ett av dess tre mörka ringar).
  2. Häll ut kokosvattnet. Japp detta är kokosvattnet Paulun och company säljer för 5000 kr per gram.
  3. Lägg kokosnöten i en rejäl plastpåse. Knyt igen.
  4. Gå ut i tex trapphuset där det är hårt golv och sula påsen i marken tills kokosnöten spricker.
  5. Knyt upp påsen och pilla bort det bruna. Kvar är det vita kokosköttet. Grattis! Gott som det är eller skivat och rostat i ugn.
Ps. Just denna kokosnöt var härsken för jag hade låtit den ligga för länge utan att äta upp den, men bättre lycka till mig nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar