Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-11-22

Smörrebröd med pumpa, kantareller och lingon
Enkla smaker, nästan ingen matlagning alls men ack så gott! Bra som lunch eller förrätt och vill du ha det matigare kan du med fördel äta det med brysselkål och smörstekt kycklinglever eller vilt. Yumballs.

Vegan: Använd mjölkfritt smör/margarin.

Smörrebröd med pumpa, kantareller och lingon
Ingredienser 4 smörrebröd:
 • Rågbröd (eller glutenfri dito)
 • En stor näve kantareller eller annan svamp
 • Ca 1/3 butternutpumpa
 • 1 äpple
 • Lingon
 • Smör
 • Muskotnöt
 • Salt, nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Skär pumpan i tjocka skivor och baka i mitten av ugnen tills mjuk ca 40 min. Gröp ur köttet och smaka av med salt, peppar och lite muskot. Mosa till en kräm.
 3. Fräs svampen i smör tills gyllene.
 4. Skiva äpplet tunt.
Servering: Bred pumpakräm på bröden, toppa med äppleskivor, svamp och till sist lingon.

1 kommentar:

 1. Hej!

  Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

  www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

  Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

  För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

  Med vänlig hälsning,
  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera