Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-12-10

Brunch! Dijongratinerat ägg i avokado med lagrad ost

Jag fick jättefina minigrytor i födelsedagspresent av svärfamiljen och i tid för brunch invigdes de med diverse gojs jag hade hemma. Gott, snabbt, enkelt, 80tal.

Gratinerad avokado med ägg
Ingredienser 2 st:
  • 1 avokado
  • 2 ekoägg
  • Dijonsenap
  • Citron
  • En bit lagrad ost, gruyere är alltid gott
  • Olivolja
  • Flingsalt, nymald svartpeppar
  • Tillbehör: Tex charkuterier, färsk apelsin, nybakt bröd, te
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur hela avokadon ur skalet (det sket jag visst i så låt dem ha kvar skalet om du vill)
  3. Ringla lite olivolja i ugnsform, lägg dit avokado. Salta och droppa över citronsaft. 
  4. Kläck ett ägg över så att gulan hamnar i avokadogropen (vitan kommer rinna ner runt avokadon, detta är bra).
  5. Ringla/klicka över senap och riv över ost. Peppra.
  6. Kör in i ugnen på "grill" i ca 10 minuter eller tills osten blivit gyllene och äggvitan satt sig.
Servering: Ät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar