
Gratinerad avokado med ägg
Ingredienser 2 st:
- 1 avokado
- 2 ekoägg
- Dijonsenap
- Citron
- En bit lagrad ost, gruyere är alltid gott
- Olivolja
- Flingsalt, nymald svartpeppar
- Tillbehör: Tex charkuterier, färsk apelsin, nybakt bröd, te
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur hela avokadon ur skalet (det sket jag visst i så låt dem ha kvar skalet om du vill).
- Ringla lite olivolja i ugnsform, lägg dit avokado. Salta och droppa över citronsaft.
- Kläck ett ägg över så att gulan hamnar i avokadogropen (vitan kommer rinna ner runt avokadon, detta är bra).
- Ringla/klicka över senap och riv över ost. Peppra.
- Kör in i ugnen på "grill" i ca 10 minuter eller tills osten blivit gyllene och äggvitan satt sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar