Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-12-17

Skinka i rödvin, rosépeppar, äpple och timjan

Det är jul.
What would Råtatoulle do?

Julskinka: Obs finns även som helgskinka i stort sett året runt.

Julskinka i rödvin, rosépeppar, äpple och timjan
Ingredienser:
  • 1 liten rimmad julskinka (eller del av den när du har rester kvar)
  • 1/2-1 flaska rödvin
  • 4 äpplen (spara 2 till garnering)
  • Ett knippe färsk timjan (spara lite till garnering)
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stjärnanis
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk smör
  • Hel rosé- eller svartpepparkorn
  • Salt
GÖR SÅ HÄR:
  1. Lägg skinkan i en stor kastrull. Häll på rödvin och vatten så det täcker. 
  2. Tillsätt 2 skivade äpplen, lök, krossade vitlöksklyftor, timjan, rosmarin, peppar, olivolja, smör och salt.
  3. Sjud på svag värme under lock i ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Servering: Lägg skinkan på 2 skivade äpplen och färsk timjan. Ät med svinmycket aioli eller rosépepparmajonnäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar