Tillbehör: Goda tillbehör är denna vintriga potatissallad (recept kommer snart) samt egen majonnäs.
Vegetariskt: Testa gruyeregriljerad hel rotselleri (recept kommer snart).
Hel kyckling med äpple, citron, rosmarin och öl
Ingredienser ca 4-6 portioner beroende på tillbehör:
- 1 hel glad kyckling från Bjäre, Bosarp, Änglamark, Le Picoreur, Green Matmarknad eller valfri bra gårdshandel
- 1 citron
- 1 ljus ale tex Ica Selections Ale
- 4 Ingrid Marie äpplen
- Ca 4 skivor sidfläsk, bacon eller pancetta
- Färsk rosmarin
- Smör
- Råsocker strö
- Salt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sära på bröstet och skinnet på kycklingen så det blir två små "fickor", peta in grovt hackad bacon, 1 msk smör och några kvistar rosmarin i varje ficka.
- Gnid in kycklingskinnet med 1 tsk salt + 1 tsk socker.
- Ta fram en ugnsform och lägg 3 tjockt skivade äpplen i botten. Lägg kycklingen ovanpå och stoppa in några skivor citron och rosmarinkvistar i kycklingens inre. Häll sen i så mycket öl som får plats utan att det rinner ut, inuti kycklingen. Du kan proppa igen öppningen med en halv citron ifall det rinner ut för mycket öl.
- Sätt in i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen nått 70 grader och köttsaften är klar utan rosa inslag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar