Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-12-09

80-tals snabbmat: Kyckling med curry och koriander


Snabbmat med 70-talssmaker - kyckling, curry, ris. Sköööönt. Kycklingben brukar behandlas rätt styvmoderligt vilket innebär att de är billiga även om det är hög kvalité. Detta var bra majskycklingben för 29.90 kr kilot hälsar budgetbrud -78.

Curry: Använd din favorit! Till denna rätt gillar jag att blanda tandoorikrydda och milt currypulver eller så använder jag Santa Marias mangocurry.

Vegetariskt: Använd grovt tärnad halloumi istället för kyckling och kör i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills det ser gott ut.

Kycklingben med curry och koriander
Ingredienser ca 4 portioner:
 • 1 kg kycklingben (eller ca 500 gram för 2 portioner)
 • Ca 2 dl grekisk yoghurt
 • Färsk koriander
 • Valfri favoritcurrykrydda
 • Olivolja
 • Flingsalt
 • Tillbehör: Basmatiris, hackade jordnötter och gärna denna mangosalsa (pallar du inte göra salsa kan du blanda 1-2 msk mango chutney med ca 3 dl grekisk yogurt)
GÖR SÅ HÄR:
 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Koka riset efter instruktioner på förpackningen. Ha gärna i lite russin och gurkmeja i riset medans det kokar.
 3. Dra ned kycklingskinnet på benen så de samlas längst ned, eller bara dra av det helt.
 4. Ta fram en skål och blanda yoghurt, curry och salt efter smak och tycke. Häll allt i en tät påse och stoppa ned kycklingbenen. Blanda så all kyckling täcks. Låt gärna stå och marinera över natten eller medans du är på jobbet men är du hungrig NU så förstår jag dig så då kan du fortsätta med steg 3.
 5. Lägg kycklingen i en stor ugnsform och sätt in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är ca 75 grader eller när köttsaften är klar utan rosa inslag. Slå på grill sista 5-10 minutrarna.
Servering: Lägg upp all kyckling på ett fat och strö överfärsk koriander - använd även stjälkarna för de är ju lika god som bladen fast med bättre konsistens. Ät med ris, hackade nötter och salsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar