Blaj när man skriver ett receptinlägg och sedan klickar på fel knapp och allt försvinner och man får göra om? Ja just det. Blaj. B_L_A_J. Men annars en snabb budgeträtt att göra när du har massa kokt potatis över från julbordet/lunchlådan/midsommarfirandet/etc.
Oströsti med krispig rödkål
Ingredienser ca 4 portioner:
- 5-6 kokta potatisar
- 2 dl riven cheddar, gruyere eller annan lagrad ost
- 1 msk dijonsenap
- 1 päron
- 1 dl grovt krossade valnötter
- 1/2 rödkål
- Ca 1/2 msk flytande honung
- 1 citron
- Rosmarin
- Smör
- Kallpressad rapsolja
- Salt, nymald svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv potatisen och päronet på rivjärn och blanda med ost, dijon, valnötter, salt och svartpeppar i en skål. Rör om så smeten blir jämn och fin.
- Klicka i smör i en stekpanna på medelhög värme och häll i potatissmeten. Platta ut det till en stor slags pannkaka och stek tills det börjar bli brynt ute i kanten av röstin. Sätt in stekpannan i ugnen tills ytan är gyllene och fin ca 15 minuter.
- Skär rödkålen i strimlor och blanda med rapsolja, rosmarin och salt i en ugnsform. Sätt in i ugnen tills kålen blivit krispigt brynt men ej bränd ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar