Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-12-26

Oströsti med krispig rödkål


Blaj när man skriver ett receptinlägg och sedan klickar på fel knapp och allt försvinner och man får göra om? Ja just det. Blaj. B_L_A_J. Men annars en snabb budgeträtt att göra när du har massa kokt potatis över från julbordet/lunchlådan/midsommarfirandet/etc.

Oströsti med krispig rödkål
Ingredienser ca 4 portioner:
  • 5-6 kokta potatisar
  • 2 dl riven cheddar, gruyere eller annan lagrad ost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 päron
  • 1 dl grovt krossade valnötter
  • 1/2 rödkål
  • Ca 1/2 msk flytande honung 
  • 1 citron
  • Rosmarin
  • Smör
  • Kallpressad rapsolja
  • Salt, nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv potatisen och päronet på rivjärn och blanda med ost, dijon, valnötter, salt och svartpeppar i en skål. Rör om så smeten blir jämn och fin. 
  3. Klicka i smör i en stekpanna på medelhög värme och häll i potatissmeten. Platta ut det till en stor slags pannkaka och stek tills det börjar bli brynt ute i kanten av röstin. Sätt in stekpannan i ugnen tills ytan är gyllene och fin ca 15 minuter.
  4. Skär rödkålen i strimlor och blanda med rapsolja, rosmarin och salt i en ugnsform. Sätt in i ugnen tills kålen blivit krispigt brynt men ej bränd ca 10 min.
Servering: Skär upp röstin och lägg upp på tallrikar med kålen överst. Ringla över kallpressad rapsolja och riv över citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar