Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2014-12-07

Enkel senap med saffran, honung och äpple

Supersnabb stark senap som du fixar på ett kick med mixerstav istället för kanonkula. Byt gärna ut saffran mot chilisås om du är hårdare än en sten. 

Senap med saffran
Ingredienser 1 burk:
  • 1 dl gula senapsfrön (= två Santa Maria senapsfröpåsar)
  • 1 Ingrid Marie äpple, skalat och skivat
  • 1 påse saffran
  • 4-5 msk rapsolja
  • Ca 1/2 dl äpplecidervinäger
  • Ca 2 tsk flytande honung
  • Ca 1/2 dl varmt vatten
  • 1 msk råsocker (till äpplekoket)
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka äpplet mjukt i lite vatten och råsocker.
  2. Mixa alla ingredienser med mixerstav i en skål. Smaka av med ev mer honung och vinäger. Blir det för tjockt spär du bara på med mer vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar