Orange you glad to see me?
JO VÅFFLAN DET ÄR JAG! Speciellt eftersom du inte bara är orange, du är även saftigt frasig, naturligt glutenfri och toppad med vuxensöt sötpotatis, apelsinzest och sirap! Sjukt gott. Blir någon sötpotatis över så grattis, då kan du mixa den slät med salvia och mjölk till en skitgod soppa.
Öl: Stout, porter eller någon halvsöt påsköl funkar bäst.
Öl: Stout, porter eller någon halvsöt påsköl funkar bäst.
Frasiga ölvåfflor med sötpotatis, sirap och apelsin
Ingredienser 6 våfflor:
- 3 dl Maizena
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 dl öl
- 2 ägg
- 2 msk smält smör
- 1 sötpotatis
- Valfri favoritsirap
- 1 apelsin
- Vallmofrön
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Nagga sötpotatisen med en gaffel och kör in i mitten av ugnen och baka ca 30 minuter tills den är genommjuk.
- Blanda maizena, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt öl och vispa till en jämn smet. Kläck sen i äggen och vispa ned smöret.
- Smöra våffeljärnet och grädda samtliga våfflor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar