Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-03-25

Frasiga glutenfria ölvåfflor med sötpotatis, sirap och apelsin


Orange you glad to see me? JO VÅFFLAN DET ÄR JAG! Speciellt eftersom du inte bara är orange, du är även saftigt frasig, naturligt glutenfri och toppad med vuxensöt sötpotatis, apelsinzest och sirap! Sjukt gott. Blir någon sötpotatis över så grattis, då kan du mixa den slät med salvia och mjölk till en skitgod soppa.

Öl: Stout, porter eller någon halvsöt påsköl funkar bäst.

Frasiga ölvåfflor med sötpotatis, sirap och apelsin
Ingredienser 6 våfflor:

  • 3 dl Maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl öl
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • 1 sötpotatis
  • Valfri favoritsirap
  • 1 apelsin
  • Vallmofrön
 GÖR SÅ HÄR:
    1. Sätt ugnen på 225 grader. 
    2. Nagga sötpotatisen med en gaffel och kör in i mitten av ugnen och baka ca 30 minuter tills den är genommjuk. 
    3. Blanda maizena, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt öl och vispa till en jämn smet. Kläck sen i äggen och vispa ned smöret. 
    4. Smöra våffeljärnet och grädda samtliga våfflor. 
    Servering: Lägg våfflorna på tallrikar och klicka ut sötpotatis. Ringla över sirap och riv över apelsinskal. Strö över lite vallmofrön.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar