
Who took the stomp!!
Vego: Välj vegkorv eller stekt halloumi.
Tryffelpecorino: Finns i ostbutiker eller välsorterade mataffärer - annars kan du bara använda tryffelolja och riva över vanlig pecorino, parmesan eller annan lagrad ost du har i kylen. Hatar du tryffelsmak skippar du såklart den och droppar över lite olivolja istället men det fattar du la själv.
Korv med svampstomp
Ingredienser 2 portioner:
- 4 av dina favoritkorvar, här testade jag Garants kantarellkorv som finns på Hemköp och Willys
- 1 stor näve champinjoner
- 1/2 blomkålshuvud
- Ett knippe persilja
- 1/2 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- En bit tryffelpecorino eller ca 1 msk Zeta vit tryffelolja
- Rapsolja
- Salt, nymald svartpeppar
- Mixa blomkål, svamp, lök, vitlök och persilja i en matberedare eller mixer så de blir små grova bitar (men mixa inte för mycket så det blir en "smet").
- Fräs stompet på mellanhög värme i en stekpanna med rapsolja. Stek korven i en annan panna.
- Riv ned tryffelpecorino över stompet eller droppa över tryffeloljan. Smaka av med salt och nymald peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar