Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-04-30

Korv med stomp på champinjon, blomkål och tryffel

 

Who took the stomp!!

Vego: Välj vegkorv eller stekt halloumi.

Tryffelpecorino: Finns i ostbutiker eller välsorterade mataffärer - annars kan du bara använda tryffelolja och riva över vanlig pecorino, parmesan eller annan lagrad ost du har i kylen. Hatar du tryffelsmak skippar du såklart den och droppar över lite olivolja istället men det fattar du la själv.

Korv med svampstomp
Ingredienser 2 portioner:
 • 4 av dina favoritkorvar, här testade jag Garants kantarellkorv som finns på Hemköp och Willys 
Stomp
 • 1 stor näve champinjoner
 • 1/2 blomkålshuvud
 • Ett knippe persilja
 • 1/2 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • En bit tryffelpecorino eller ca 1 msk Zeta vit tryffelolja 
 • Rapsolja
 • Salt, nymald svartpeppar
Gör så här:
 1. Mixa blomkål, svamp, lök, vitlök och persilja i en matberedare eller mixer så de blir små grova bitar (men mixa inte för mycket så det blir en "smet").
 2. Fräs stompet på mellanhög värme i en stekpanna med rapsolja. Stek korven i en annan panna.
 3. Riv ned tryffelpecorino över stompet eller droppa över tryffeloljan. Smaka av med salt och nymald peppar.
Servering: Lägg upp stomp och korv på tallrikar. Toppa med färsk persilja och eventuellt mer riven ost. Och bara för att jag älskar synkroniserad dans kommer "Deceptacon" igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar