Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-04-02

Mexikanska crêpes eller pannkaksenchiladas

Pannkakor, crêpes eller tacos? Varför välja?

Mexikanska crêpes
Ingredienser 6 st
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chipotlechili eller 1 msk tabascosås 
  • 6 dl valfri mjölk 
  • 3 ägg 
  • 3 msk smör 
Fyllning 
  • 7 dl kokta svarta bönor 
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 1 msk spiskummin 
  • 1 msk paprikapulver 
  • 3 msk torkad oregano 
  • 1 paket fetaost 
  • Färsk spenat 
  • Ca 3 dl riven ost 
  • 3 avokado 
  • Chilis av valfri styrka 
  • 3 lime 
  • Färsk koriander 
  • Tomat 
  • Ett knippe vårlök 

GÖR SÅ HÄR: 
  1. Vispa ihop majsmjöl, salt, chipotlechili och 3 dl mjölk till en jämn smet. Tillsätt ägg, smör och resten av mjölken, vispa och ställ åt sidan i 30 minuter medan du gör steg två. 
  2. Koka ihop bönorna i vatten med spiskummin, paprikapulver och oregano tills bönorna blir geggiga. Vattnet ska precis täcka bönorna. Smaka av med salt och saften av ½-1 lime. 
  3. Sätt ugnen på 225 grader. 
  4. Stek upp majspannkakorna i en stekpanna med olivolja. 
  5. Klicka ut 3 msk bönröra, några spenatblad samt 2 msk smulad fetaost på varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Strö över riven ost och grädda i mitten av ugnen i 15 min eller tills osten smält. 
Servering: Lägg upp crepsen på tallrikar. Toppa med tärnad avokado, skivad chili, vårlök, tomat, koriander och lite olivolja. Servera med limeklyftor och extra chili i en skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar