Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-04-03

Tips! Kungsörnens Stenåldersbröd naturligt glutenfritt


Veckans tips är Kungsörnens nya Stenåldersbröd vilket består av en mängd fröer och nötter (inget mer) som man blandar med ägg, salt och valfria kryddor, häller i en limpform och gräddar i 60 minuter. Perfekt och smart även för dig som redan gör egna fröbröd och frökex om du är som jag och använder fröer och nötter till prick allt och därför alltid har varierande depåer hemma. Alltså himla bra med öronmärkt färdig påse just för bröd. 

Dessutom - använder man nu ej påsen till brödbak är det bara att göra granola eller något annat skit av det. Jaja jag gillar det iaf även om jag ej gillar Kungsörnen. Och jag brukar tillsätta en burk keso till smeten innan gräddning för då blir det mjukare, saftigare och håller ihop även om man skär riktigt tunna skivor. Förvaras sen i kyl och är skitgott som naturligt glutenfritt smörrebrödbas. Blandar du dessutom i smaksättare som hackad torkad frukt, rosmarin, tapenade, riven pecorino, olivolja, flingsalt osv får du gott bröd utan behov av topping.

Hittas säkerligen i flertalet butiker men i Malmö har jag hittills bara hittat det på Hemköp Triangeln, så resten får skärpa sig.

3 kommentarer:

 1. Synd bara att när Kungsörnen lyckats hitta på en mindre dålig produkt, så "glömmer" dom den ingrediens i blandningen som skulle stått som 2:a på förteckningen..
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=816685228411846&id=763201993760170

  SvaraRadera
 2. Nja, bulkingrediensen i detta stenåldersbröd är linfrö...
  https://www.recepten.se/blogg/post/krossat_linfroe/309
  https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/notter-och-froer/linfro

  SvaraRadera
 3. Tänkte testa denna produkt. Hur mycket keso använder du i smeten?

  SvaraRadera