Grön linsgratäng med mozzarella och pecorino (vego, glutenfri)
Ingredienser 1 ugnsform eller ca 6 mindre:
- 6 dl torkade gröna linser
- Grönsaksbuljong eller fond
- 1 mozzarella
- 2 dl riven pecorino eller parmesan
- Olivolja
- Salt
- Persiljekräm
- Ett knippe bladpersilja, ca 1 liter grovhackad inklusive stjälkar
- 1 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 1 dl grovt tärnad pecorino eller parmesan
- 1 mozzarella
- Mald muskot, salt
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka linserna 25 minuter i grönsaksbuljong.
- Mixa ingredienserna till persiljekrämen i mixer eller med stavmixer. Smaka av med muskot och salt. Konsistensen ska bli som bechamelsås eller pannkakssmet så tunna ut med en skvätt vatten vid behov.
- Blanda persiljekrämen med linserna i en bunke och smaka av. Häll ned rubbet i en olivoljesmord ugnsform och riv över osten.
- Skjutsa in i ugnen och grädda tills osten smält och blivit gyllene, ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar