
Kikärtor med krämig aubergine, oliv och tomat (vegan, glutenfri)
Ingredienser 2 portioner:
- 2 tetror kikärtor (ca 6 dl kokta kikärtor)
- 2 aubergine
- 8 fasta tomater
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- En näve kalamataoliver
- 1/2 tsk (och uppåt efter smak) harissa alt hackad färsk röd chili
- 1 msk tomatpuré
- Färsk bladpersilja, ca 5 dl hackad
- Olivolja
- Salt
- Skär auberginen i tärningar och fräs i en varm gryta eller kastrull tillsammans med olivolja och en nypa salt. När auberginen är genomskinlig och krämigt mjuk tillsätter du hackad lök, vitlök, kikärtor och oliver - rör om och tillsätt en slatt olivolja då och då så inget bränns vid.
- När löken blivit mjukt och genomskinlig tillsätter du harissa och tomatpuré.
- Halvera tomaterna och ta bort kärnorna med en tesked (släng eller spara till tomatsoppa). Grovhacka tomaterna och släng ned i grytan.
- När allt blivit en salig god röra tillsätter du grovt hackad persilja och smakar av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar