
The Taco Dog: Har du bara korvbröd eller baguette hemma, så forma färsen till järpar/korvform istället så de passar i bröden.
Vegan: Skippa fetaosten och majon. Välj cheezly cheddar från Astrid & Aporna och gör veganmajo (recept kommer snart).
Glutenfritt/LCHF: Burgarna är naturligt glutenfria så kom ihåg att välja glutenfritt bröd, eller käka på romansallad, om du inte käkar gluten.
Rester? Perfekt, rulla till små bollar och du har vegköttbullar! Ät i tortilla med salladsblad, pico de gallo salsa och koriander eller med salsa till majspasta.
The Taco Burger
Ingredienser 4 burgare:
- 2 tetror svarta bönor (ca 5 dl kokta)
- 1 paket fetaost eller salladsost
- 1-3 dl majsmjöl eller mandelmjöl
- 3 lime
- 2 tomater
- 2 avokado
- 3 dl okokt quinoa
- 2 krukor färsk koriander
- Ett knippe vårlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- Olivolja
- Salt, nymald svartpeppar
- Kryddor: 2 msk torkad oregano, 3 tsk spiskummin, 1 tsk chipotlechilipulver
- Valfritt bröd
- 4 dl grekisk yoghurt
- 1 paket fetaost eller salladsost
- 1 tsk flytande honung
- Salt, nymald svartpeppar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa quinoan med mixer eller mortel så det blir ett grovt mjöl. Häll i en skål, tillsätt en nypa salt och ställ åt sidan.
- Mixa eller mortla sedan bönorna till en grov färs och tillsätt fetaost, saften av 1 lime, 1 kruka grovhackad koriander, krossad och hackad vitlök samt kryddor. Smaka av med salt, peppar och justera kryddning. Strö över mjöl och knåda ihop till en smidig färs. Tillsätt mer mjöl tills färsen är fast nog att rulla bollar av.
- Ställ in färsen i kyl i 30 min.
- Ta ut färsen och rulla stora bollar, rulla bollarna i quinoamjölet och lägg några åt gången i en varm stekpanna med olivolja. Platta ut bollarna med handflatan i stekpannan så de får en tjock burgarform. Stek tills varje sida fått stekyta och för över på en bakplåtspappersklädd plåt. Skjutsa in i ugnen i ca 7 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar