Vita bönor med svamp och citron (veg, glutenfri)
Ingredienser 2 portioner:
- 3 tetror vita bönor (ca 8 dl kokta vita bönor)
- Två nävar champinjoner eller 3 portabello
- 2 vitlöksklyftor
- Ett knippe färsk bladpersilja, ca 5 dl hackad
- Färsk timjan
- 1/2 citron 1 mozzarella eller 1/2 burk mascarpone
- Smör
- Olivolja
- Salt, nymald svartpeppar
- Häll bönorna i ett durkslag och skölj. Grovhacka persiljan och skiva vitlök. Skär svampen i grova bitar.
- Hutta ned svampen i en kastrull på medelhög värme med olivolja och en klick smör. Fräs dem ordentligt gyllene och tillsätt därefter hackad vitlök, bönor, en nypa salt och några färska timjankvistar. Rör om försiktigt så inte bönorna mosas.
- Dra ned värmen, ringla över lite mer olivolja, sätt på lock på glänt och låt gona ihop sig sju-tio minuter.
- Blanda ned persilja, riven mozzarella samt 1 msk citronsaft. Rör om, dra av från plattan och smaka av med nymald svartpeppar, ev mer salt och citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar