
Bröd: Väljer du baguette eller varmkorvbröd så forma färsen till järpar/korvform så de passar i bröden. Eller så skär du bara burgarna i två delar så får de plats.
Vegan: Välj Astrid & Aporna Cheezly ädelost istället för getost.
Nötallergiker: Byt ut valnötter mot rostade solrosfrön.
Rester? Perfekt, rulla till små bollar och du har vegköttbullar!
The Chevré Burger
Ingredienser 4 burgare:
- 1 rulle chevré getost
- 2 tetror vita bönor (ca 5 dl kokta)
- 2 päron
- 1 rödlök eller röd vårlök
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4-5 dadlar
- 4 dl valnötter
- Ca 2-4 dl mandelmjöl
- 3 dl okokt quinoa
- Rapsolja
- Salt, nymald svartpeppar
- Valfritt bröd, här 1 baguette
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Mixa quinoan med mixer eller mortel så det blir ett grovt mjöl. Häll i en skål, tillsätt en nypa salt och ställ åt sidan. Gör sedan samma sak med valnötterna så de blir grovhackade.
- Mixa eller mortla till sist bönorna samt de urkärnade dadlarna till en grov färs och riv i bitar av getost (ca halva rullen), vitvinsvinäger samt de mixade valnötterna. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över mjöl och knåda ihop till en smidig färs. Tillsätt mer mjöl tills färsen är fast nog att rulla bollar av.
- Ställ in färsen i kyl i 30 min.
- Ta ut färsen och rulla stora bollar. Rulla bollarna i quinoamjölet och lägg några åt gången i en varm stekpanna med rapsolja. Platta ut bollarna med handflatan i stekpannan så de får en tjock burgarform. Stek tills varje sida fått stekyta och för över på en bakplåtspappersklädd plåt. Skjutsa in i ugnen i ca 7-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar