Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-06-02

The Double Brunch Burger med portabello, ost, tomat, stekt ägg och avokado

https://igcdn-photos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/11251750_494179504072491_1784373280_n.jpg Som en enda stor bakis-botar-fest på tallriken och du är bjuden! Grattis!

Vegan: Skippa ägget och byt ut osten mot Astrid & Apornas Cheddar Cheezly (finns i de flesta Ica, Willys, Hemköp och Konsumbutiker)

Glutenfri: Använd glutenfritt bröd eller ät med romansallat som en matig brunchsallad LCHF Protein style.

The Double Brunch Burger
Ingredienser 2 burgare:
  • 4 portobellosvamp
  • 4 skivor hamburgerost med smak av cheddar
  • 1 avokado
  • 2 ägg
  • 1 tomat
  • Grönsallat
  • 4 msk majonnäs
  • 1/2-1 tsk dijonsenap
  • Valfritt bröd (men vanlig vitt butiksbakat frukostbröd blir godast)
  • Olivolja
  • Salt, nymald svartpeppar
Gör så här:
  1. Skär ett ytligt korsmönster på portabellons ovansida. Stek i en slatt olivolja i en panna tills de blir gyllene. Salta och lägg på hamburgerost, lägg på en tallrik vid sidan av och kläck ett ägg i stekpannan. Stek ägget efter önska och smak, ta upp och lägg på en tallrik.
  2. Blanda majo med dijonsenap, skär tomat och avokado i tjocka skivor och skölj salladsblad. Rosta eller värm frallan.
Servering: Bre ut en klick dijonmajo på bröden, toppa med sallat, portabello, tomatskiva, en till portabello och avsluta med ägget på topp. Servera med avokadoskivor, flingsalt och massa servetter.

2 kommentarer:

  1. Tack för en fin sida! Trenden att äta glutenfritt växer och folk som slutar äta gluten och ibland även mejeriprodukter mår i regel mycket bättre. För ca 2 år sedan sökte jag på nätet för min fibromyalgi, ledvärk och min mage som krånglat så länge jag minns och hittade en blogg som relaterade till mina besvär, och där fanns även böcker av Michael Håkansson som heter "gluten och mjölk-källan till moderna sjukdomar" och handlade om gluten. Jag köpte dessa (kan verkligen rekommendera dem) och efter att läst dem slutade jag med först gluten och sen mejeriprodukter och idag mår jag toppen. Här är en länk till författarens blogg som är ganska välbesökt: http://gluten-celiaki.blogspot.se/

    SvaraRadera
  2. Tack Lena! Har gjort samma resa själv! Tack för länken.
    :) Therese

    SvaraRadera