Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-06-09

Vattenmelonsallad med basilika och skinka


https://igcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/11373582_1628161040733370_566198571_n.jpgJag älskar vattenmelon! Jag älskar god lufttorkad skinka! Jag älskar färska örter! Jag älskar avokado! Sätt ihop dem på fem minuter och jag blir i extas. Slut på viktig info.

Vego: Byt ut skinka mot tärnad halloumi. Eller gör bara salladen till steg 2 och lägg skinkan på en bricka invid så får de gäster som vill ta själva.

Vattenmelonsallad med basilika och skinka
Ingredienser 1 stor skål:
 • 1 vattenmelon
 • Lufttorkad skinka och/eller 1 paket halloumi
 • 1 kruka basilika
 • 2 avokado
 • En näve mandlar eller solrosfrön
 • 1 vårlök
 • Olivolja
 • 1 msk vit balsamicovinäger
 • Flingsalt, nymald svartpeppar
Gör så här:
 1. Skär kuber av vattenmelonen och avokadon. Strimla det gröna på vårlöken. Rosta mandlarna eller solrosfröna snabbt i en torr het stekpanna.
 2. Lägg i en stor skål tillsammans med basilikablad. Salta, peppra och ringla över olivolja och balsamico. Blanda försiktigt.
 3. Toppa med skinka.
 Servering: Stoppa in i munnen och ät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar