Här hittar du Oumph: Finns på Citygross över hela Sverige samt en hel del Icabutiker, själv köpte jag dessa på Ica Supermarket Söder på Södra Förstadsgatan i Malmö (Malmö wöööwööööö), HÄR hittar du en karta över butiker som har Oumphen. Tydligen har O´Learys börjat med Oumphrätter på menyn vilket är helt bisarrt för nu måste jag ju genast dit och äta och spela bowling på en stölfylla.
Smör: Äter du mjölk går det naturligtvis finfint att tillsätta en klick smör i steg 3 som extra smakbomb. Jag har inte provat att steka det i margarin än men ska prova snarast.
Stuvad kål med kantareller och Oumph! Ingredienser 2 portioner:
- 3 dl puylinser, smålinser eller gröna linser
- 1/2 blomkålshuvud
- 1/2 gul lök
- 4 dl havregrädde
- En näve kantareller
- 1/2 citron
- En näve Oumph! (alternativt Astrid & Apornas sojagrillbitar eller Anamma vegobitar, Quornbitar går också bra men de innehåller äggvita så då blir rätten vegetarisk ej vegan)
- 1 minizucchini eller ca 1 decimeter vanlig zucchini
- Salt, nymald svartpeppar, mald muskotnöt
- 2 msk mandlar
- Rapsolja, olivolja
- Koka linserna i saltat vatten.
- Skiva blomkål och lök fint. Fräs i olja i en kastrull så det blir glansigt men ej tar färg. Tillsätt grädde och 1 tsk mald muskot. Låt puttra på svag värme och rör om då och då ca 30 min eller tills linserna är klara. Tillsätt linserna till stuvningen och smaka av med salt och nymald peppar.
- Fräs Oumph och kantareller i rapsolja i en stekpanna tills gyllene. Salta.
- Skiva zucchinin fint på mandolin eller med osthyvel. Blanda med 1 msk olivolja, en nypa salt och 1 tsk citronsaft i en bunke.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar