Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2015-10-30

Krispigt ostägg


Krispigt ostägg är den nya räddaren i nö(r)den när du har slut på knäcke men ändå vill ha krispighet. Eller bara om du är ett hopplöst cheesehead som jag och gillar Fantasimackor (dvs plus topping minus bröd). Dessutom perfekt att äta med rester eller vilka grönsaker och örter nu nu än har hemma för tillfället.

Krispigt ostägg
Ingredienser:
  • Lagrad ost
  • Ägg
  • Valfri topping
Gör så här:
  1. Lägg några skivor parmesan eller lagrad ost i en het panna med olivolja eller rapsolja. Låt fräsa så det börjar bubbla. Knäck över ett ägg och låt stå tills osten blivit knäckig och brynt.
  2. Lägg på några till ostskivor och vänd kalaset med stekspade. När bägge sidor är knäckiga är det klart, ca 5-6 minuter allt som allt. 
Servering: Vill du ha stekt tomat, purjo osv så är det bara att tillsätta när du vänt ägget, annars är det bara att äta som det är med valfria toppings.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar